Nøddehuset sælger ristede nødder i verdensklasse. Nøddehusets indehaver og ristemester kom til Danmark fra Syrien i 2010, og han har arbejdet med nødder hele sit liv. Han er udlært i et traditionelt syrisk risteri, der blev grundlagt helt tilbage i 1885. Her rister man stadig alle nødder i hånden og prøvesmager hver eneste portion nødder, der kommer ud af den lille ristetromle. I Mellemøsten er nødderistning nemlig et håndværk. En professionel nødderisters erfaring og fornemmelse for nødderne giver et helt særligt produkt. Det er denne tradition og kærlighed for kvalitetsnødder og det gode håndværk, som Nøddehuset vil give videre til sine kunder.
Nødderisteri med unik smag
Vi rister selvfølgelig alle vores nødder selv, så vi kan sikre den gode kvalitet hver gang. Der er 2 vigtige faktorer, der spiller ind, når man skal lave de bedste nødder:
Valget af rå nødder
Vi går ikke på kompromis med kvaliteten og vælger derfor altid store, friske nødder af de bedste sorter. Det betyder at vi selv importere flere sorter selv direkte fra producenten. Det gælder fx vores populære mandler, som vi køber fra et spansk familieejet firma i Cordoba, eller vores hasselnødder fra det solrige Italien.
Risteprocessen
Vi rister alle nødderne i vores håndlavede maskiner fra Syrien. Først bliver nødderne ristet i en stor jerntromle sammen med en masse groft salt. Dette salt giver ikke smag, men beskytter nødderne mod direkte varme fra siderne i tromlen og mod at gå i stykker. Derefter flyttes de til andre mindre tromler for at køle ned eller få tilsat salt eller andre krydderier.
Vi tørrister nødderne dvs. rister dem uden olie. Det giver en mere sprød og smagfuld nød, som selvfølgelig også er sundere.
Vi har ikke en timer på risteprocessen, men holder øje med nødderne undervejs. Der er stor forskel på hvor længe nødderne skal have alt efter deres vandindhold og hvor lang tid der er gået, siden de blev høstet. Og her er fordelen ved en lille ristemaskine virkelig stor – vi kan tage nødderne ud lige når de er perfekte (og skal ikke vente på at de er kørt igennem en stor industrimaskine).
Desuden rister vi nødderne i lidt længere tid end andre producenter. Jo længere tid man rister nødder, jo mere vand fordamper og jo flere nøder skal der til at fylde en pose med fx 85 g. Så det er dyrere for os, men vi synes at smagen bliver meget bedre, når den for lov til at udvikle sig helt.
Vi rister altid små portioner og vores varer har en kort holdbarhed. Derfor kan du være sikker på, at Nøddehuset leverer Danmarks friskeste nødder.
Vi går ikke på kompromis med kvaliteten og vælger derfor altid store, friske nødder af de bedste sorter. Derefter tørrister vi nødderne dvs. rister dem uden olie. Det giver en mere sprød og smagfuld nød, som selvfølgelig også er sundere. Først bliver nødderne ristet i en stor tromle ved meget høje temperaturer og derefter flyttes de til andre mindre tromler for at køle ned eller få tilsat salt eller andre krydderier. Vi rister altid små portioner og vores varer har en kort holdbarhed. Derfor kan du være sikker på, at Nøddehuset leverer Danmarks friskeste nødder.